Eindwerk GDM

Animatie Bachelorproef

Als eindwerk had ik besloten om twee animaties te maken voor SOS Reptiel vzw. Deze animaties kunnen ze gebruiken om de beginnende hobbyist te informeren over waterschildpadden en de toen vrij nieuwe positieflijst van reptielen.

De twee videos’ werden gedeeld via social media en worden in de toekomst ook gebruikt in het Sanctuarygedeelte van SOS Reptiel.

De Voice-over werd ingesproken door Christophe Stienlet, waarvoor ik hem de dag van vandaag nog steeds dankbaar ben.

Onderstaande video is een animatic gemaakt voor het gehele project. Met ruwe schetsen wordt het storyboard en de nodige animaties getoond. Deze werd vroeg in het proces aangemaakt.

Deze video vertelt het alombekende trieste verhaal van de roodwangschildpad. Deze schildpad werd vroeger aangeboden als prijs op de lokale kermis of was zeer goedkoop beschikbaar op markten of in dierenwinkels. Deze dieren werden in te kleine en ondiepe aquaria gehouden, zoals het “eilandje met palmboom”-aquarium dat te ondiep was waardoor de schildpadden niet konden eten (schildpadden dienen helemaal onder water te zijn om voedsel door te slikken.). De overlevende schildpadden groeiden snel uit hun aquarium en werden in de natuur gedumpt. Daar zitten de meesten vandaag nog steeds.

Deze video vertelt over de relatief nieuwe positieflijst der reptielen in Vlaanderen en welk effect deze heeft op de  reptielenhobbyist.